Maak je hoofdkussen zelf thuis op maat

Aanpasbaar hoofdkussen

Je hebt jouw Yourzzz hoofdkussen ontvangen en bent klaar om hem zelf op maat te maken. Zoals je waarschijnlijk al is opgevallen heb je een vrij dik hoofdkussen ontvangen. Dit is express gedaan om ervoor te zorgen dat je genoeg vulling hebt om hem naar jouw wens te maken. Het enige wat je nodig hebt is een (keuken) weegschaal. Vervolgens krijg je een advies hoeveel gram vlokken je uit het kussen moet halen om deze precies passend voor je te maken. Als extra check zie je ook hoeveel gram het kussen dan zou moet wegen. 

Hoofdkussen op maat

Bij slaaphouding gaan we uit van de houding waarin je het liefst in slaap valt. Weet je je hardheid van je matras niet, vul dan normaal in.

Waarom is het op maat maken belangrijk?

Een te hoog of te laag hoofdkussen kan voor serieuze nek en rugklachten zorgen. Door het hoofdkussen op maat te maken is hij afgestemd op jouw lichaam. De ruimte tussen jouw schouder, nek en matras wordt daarmee perfect opgevuld. Je loopt toch ook niet in te kleine schoenen?

Pillow animation
100 dagen proefslapen
De kussenspecialisten sinds 1990
Gratis snelle levering

Waarom is het op maat maken belangrijk?

Een te hoog of te laag hoofdkussen kan voor serieuze nek en rugklachten zorgen. Door het hoofdkussen op maat te maken is hij afgestemd op jouw lichaam. De ruimte tussen jouw schouder, nek en matras wordt daarmee perfect opgevuld. Je loopt toch ook niet in te kleine schoenen?

Slaap positie
Matras hardheid

Geef uw gewenste slaaphouding en matrashardheid op
Resultaat
 
Maak je hoofdkussen zelf thuis op maat

Hoe beïnvloeden mijn gewicht en lengte de aanbevolen stevigheid van mijn kussen?

Fysiotherapeut Thijs van der Hilst zag het probleem van een verkeerd kussen en de klachten die daaruit voortkomen bij zijn patiënten. Jaren aan onderzoek en ervaring zorgde voor de ontwikkeling van een uniek algoritme dat verschillende soorten meetpunten gebruikt om het voor jou perfecte hoofdkussen te selecteren. Het resulteert in de ideale hoogte van jouw hoofdkussen voor je lichaamshouding.

Ik heb geen keukenweegschaal. Hoe weet ik hoeveel vulling ik uit mijn kussen moet halen om het bij mij te laten passen?

U kunt in plaats daarvan elk glas gebruiken dat tot 200 ml vloeistof kan bevatten om de hoeveelheid vulling te meten. Hier 1 glas = 50g Yourzzz kussenvulling. Houd er rekening mee dat er kleine afwijkingen kunnen zijn in vergelijking met het gebruik van een weegschaal, omdat dit een minder nauwkeurige manier is om de inhoud van het kussen te meten.

Wat moet ik doen met de restvulling?

Wanneer je vulling uit het Yourzzz hoofdkussen haalt om deze aan te passen naar jouw gewenste hoogte, zal je restvulling overhouden. We adviseren om deze restvulling in de meegeleverde Yourzzz opbergtas te bewaren. Dan kun je op een later moment nog het hoofdkussen aanpassen.


Staat jouw vraag er niet bij? Klik dan op onderstaande knop.

Bekijk de veelgestelde vragen

  • Minder nekpijn
  • Optimaal comfort
  • Betere nachtrust
  • Premium traagschuim
  • Aanpasbaar aan jouw maat

‘Waarom een kussen op maat?’ is iets wat we vaak te horen krijgen. Vergelijk het met een schoenenwinkel waar ze maar 1 maat verkopen. De kans dat jouw schoenmaat er tussen zit is vrij klein. Loop je te lang op een te kleine of grote schoenmaat, dan krijg je last van je voeten. Lig je voor langere tijd op een verkeerde maat hoofdkussen, dan krijg je last van nek- en rugklachten.

Co-founder en fysiotherapeut - Thijs van der Hilst