Slaapproblemen?

Wij geven tips om beter te slapen

Slecht slapen kan erg frustrerend zijn. Vooral als je ook pijn ervaart in je rug, nek of schouders. Slechte nachtrust heeft invloed op onze dagelijkse prestaties, welzijn en op langer termijn ook op je gezondheid. Het juiste hoofdkussen en matras kunnen al veel verlichting bieden. Wij geven tips om het beste met slaapklachten om te gaan.

Wij geven tips om beter te slapen

Veelvoorkomende slaapklachten

Merk je meerdere keren per week dat je niet goed slaapt? En ervaar je het effect hiervan overdag? Dan kunnen medische deskundigen mogelijk constateren dat je te maken hebt met slaapproblemen.

Herken je één of meerdere van deze klachten?

  • Moeilijk in slaap vallen
  • Veel bewegen (of woelen) in de nacht
  • Fysieke klachten zoals pijn bij je rug, nek of schouders

Tips voor een goede nachtrust

Ieder persoon en ieder slaapprobleem zijn uniek. Er zijn veel adviezen en tips, maar voor iedereen werkt wat anders. Als je al langer last hebt van slecht slapen, dan kan het even duren voordat je weer een goed slaapritme hebt.

Dit zijn onze tips:

  • Begin bij de basis: het juiste hoofdkussen, matras, beddengoed en slaapomgeving hebben veel invloed op je slaap. Door één of meerdere van deze aan te pakken, is de kans groter dat je een betere nachtrust zal ervaren.
  • Vind de oorzaak: vraag jezelf af sinds wanneer je slechter bent gaan slapen en welke symptomen je hebt. Misschien pieker je veel of ervaar je ongemakken in je lichaam. Door te focussen op de (diepliggende) oorzaak, pak je jouw slaapprobleem al een stuk effectief aan.
  • Beperk schermtijd: De tip om geen schermen voor het slapen te gebruiken kennen we allemaal. Maar heb je al eens gedacht aan een blue light filter bril of deze filter – ook wel nachtlamp genoemd - in te stellen op je apparaten?
  • Downgrade je avondroutine: de uren voor het slapengaan zit vol met verschillende gewoontes. Denk aan tv kijken, je tandenpoetsen of sporten. Bekijk eens of je deze routine ook kan vullen met activiteiten die zorgen voor het afschakelen van de dag. Denk aan lezen, journalen, luisteren naar ontspannende muziek of mediteren.


Comfortabel slapen met een goed hoofdkussen

Fysieke slaapklachten zorgen vaak voor een oncomfortabel gevoel tijdens het slapen. Met een orthopedisch hoofdkussen kun je veelvoorkomende rug- en nekklachten voorkomen. Gelukkig biedt het Yourzzz kussen de oplossing.

Dit kussen is volledig aanpasbaar naar jouw lichaam en slaapvoorkeuren, waardoor je niet alleen de klachten kunt voorkomen, maar ook geniet van de perfecte ondersteuning. Kortom, met Yourzzz slaap je beter en comfortabeler dan ooit tevoren.

Ontdek alle voordelen van het Yourzzz kussen

Meer informatie of andere vragen?

Wil je meer tips voor een betere nachtrust of heb je vragen over het Yourzzz hoofdkussen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met één van onze experts.

Neem contact op

Disclaimer: Voor aanhoudende klachten of medisch advies, raden wij altijd aan om contact op te nemen met uw huisarts of een medisch specialist.