Buikslaper
Ben jij een buikslaper? Dit is een unieke houding waar mensen sneller last krijgen van ongemakken in hun lichaam. Het kan namelijk leiden tot pijn in de nek, rug en schouders. Ook kan het invloed hebben op je ademhaling.
We geven daarom enkele tips voor de buikslaper:
- Een stevig matras kan betere ondersteuning bieden voor je hele lichaam, terwijl je op je buik slaapt. Het helpt om je ruggengraat in lijn te houden en voorkomt doorhangen, wat doorgaans leidt tot ongemak en pijn.
- Als buikslaper slaap je vaak met je arm onder je kussen of slaap je met je armen omhoog. Dit kan zorgen voor een lichte verhoging van je hoofdkussen en dat je nek of wervels schuiner liggen. Een dunner kussen vermindert de druk op je nek en rug.
- Door je benen recht te houden, helpt het om je ruggengraat in een rechte lijn te houden.
Combislapers
Een combislaper is iemand die tijdens de slaap afwisselt tussen liggen op je rug, buik en zij. Het kan een uitdaging zijn om de optimale slaaphouding te vinden, maar het lichaam geeft vaak automatisch een voorkeur voor een houding.
Tips voor de combislapers:
- Een veelzijdig en verstelbaar kussen pas je makkelijk aan naar je favoriete slaaphouding. Zo kun je de hoogte en stevigheid veranderen om de juiste ondersteuning te ervaren, ongeacht je slaaphouding.
- Creëer meer bewustwording van je meest gekozen slaaphouding. Als je wisselt van houding, probeer dan te merken welke houding je meestal aanneemt. Zorg er vervolgens voor dat je kussen en matras hierop zijn aangepast.
- Probeer verschillende oefeningen uit zoals stretches en ontspanningsoefeningen. Dit kan helpen om stress en spanning te voorkomen in zowel het hoofd als lichaam. Hierdoor is de kans ook groter dat je minder van houdingen wisselt, waardoor je een rustigere slaap zal ervaren.
Meer informatie of andere vragen?
Wil je meer tips voor een betere nachtrust of heb je vragen over het Yourzzz hoofdkussen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met één van onze experts.
Neem contact op
Disclaimer: Voor aanhoudende klachten of medisch advies, raden wij altijd aan om contact op te nemen met uw huisarts of een medisch specialist.